Forside
Mine holdninger
Hvem er jeg?
Derfor konservativ
Artikler og læserbreve
Pressemeddelelser
Links
Kontakt
   
Kommunalvalg 2009
Regionsrådsvalg 2009
Tilbage...

Forside   Kontakt

Demokrati og indflydelse

Kommunesammenlægningen kunne ikke undgå umiddelbart at give større afstand mellem politikere og borgere. Dette forhold bevirkede, at lokalsamfundene i den nye store kommune hurtigt skulle vælge supplerende måder at lade sig repræsentere sig på. Det blev blandt andet nyskabelsen med de såkaldte Lokale Udviklingsråd, som skabtes i en dialog mellem byrådet og borgerne. De Lokale Udviklingsråd, som på vegne af et større delområde af kommunen, kan tale dette lokalområdes sag overfor byrådet og kommunens forvaltning.

På grund af kommunens forøgede geografiske udstrækning vil mange byer og lokalområder imidlertid af sig selv se et behov for endnu stærkere at lade høre fra sig og fortsat blive set i det daglige mediebillede samt i i forholdet til byrådet. Det er helt naturligt, at der flere steder i storkommunen nyudvikles et større lokalt sammenhold, som gerne vil være talerør og være en positiv og givende sparringspartner for byrådet i forhold, som vedrører lokalområdet.

Dannelsen af de nye store kommuner bør ikke fra borgerne medføre ligegyldighed og distancering til det kommunalpolitiske arbejde. Tværtimod. Varde Kommune bør fremover afsætte tilstrækkelige ressourcer til at understøtte arbejdet i De Lokale Udviklingsråd. Som alle ved, så ligger der uanede ressourcer gemt i by- og lokalområdernes ildsjæle, som tydeligvis alle gerne vil yde store indsatser til fordel for fællesskabet både i lokalområdet som i den samlede kommune.