Forside
Mine holdninger
Hvem er jeg?
Derfor konservativ
Artikler og læserbreve
Pressemeddelelser
Links
Kontakt
   
Kommunalvalg 2009
Regionsrådsvalg 2009
Tilbage...

Forside   Kontakt

Demokrati kontra magtmonopol


Blåbjergstenen med sin tekst: "Hvor der er vilje er der vej!"

Således bliver det udtrykt af Konservative i forbindelse med byrådsvalget i Varde Kommune. For Konservative er det vigtigt at medvirke til og få skabt samarbejde og arbejdsformer i det nye byråd, således at der i stedet for magtmonopol og politisk sololøb på enkeltsager kan blive fokuseret på den egentlige hovedopgave for byrådet, nemlig på bredeste vis i byrådet, at få skabt den bedst mulige og mest bæredygtige Varde Kommune.

At få skabt fodslag og ejerskab på tværs af hele byrådet til de mange politiske beslutninger, som byrådet skal træffe, er afgørende for med hvilken succes, at Varde Kommune skal komme godt fra start. En byrådssammensætning med et Venstre (eller et andet parti), som fortsat måtte have det absolutte flertal i byrådet, vil ikke gøre dette fromme ønske mål om demokrati og åbenhed så realistisk, som ønsket er fra min side.

Den forgangne byrådsperiode, hvor Venstre og Konservative, konstituerede sig udmærket sammen og Venstre overlod extra udvalgsposter, har for en meget stor del af det politiske virke kunne ske i åbenhed og som fælles eje. Men en lang række sager – ikke mindst på planområdet og miljøområdet – har desværre tydeligt vist, at der ikke indenfor alle politikområder har været villighed eller tegn på denne arbejdsform fra Venstres side. Det har stået meget tydeligt for alle, at der i byrådet i disse sager ikke kunne vedtages andet end den indstilling, som Venstre allerede inden fremlæggelsen i byrådssalen havde besluttet skulle være beslutningen.

Denne udemokratiske arbejdsform og den lukkethed overfor at lytte til andre medlemmer af byrådet end partiets egne medlemmer kan jeg ikke acceptere og vil gøre mit til at ændre, hvis jeg genvælges til byrådet.