Forside
Mine holdninger
Hvem er jeg?
Derfor konservativ
Artikler og læserbreve
Pressemeddelelser
Links
Kontakt
   
Kommunalvalg 2009
Regionsrådsvalg 2009
Tilbage...

Forside   Kontakt

Uddannelsessteder og offentlig transport

En øget bosætning i Varde Kommune afhænger nøje af kvaliteten og udbuddet på skolefronten. Det er derfor også vigtigt, at kommunens unge efter folkeskolen har gode muligheder for at finde egnede videreuddannelsessteder. Campus, Handelsskole, Gymnasium og HF er nogle af de gode institutioner, som Varde Kommune skal gøre sit yderste for at hjælpe endnu mere i hverdagen. Samarbejdet omkring det spændende Campus-projekt vidner godt om kommunens indsats på området, men Campus bliver ikke en succes, hvis ikke stedet samtidig kan blive betjent langt bedre med offentlig transport end tilfældet er i dag.
Som tidligere medlem af bestyrelsen for Varde Gymnasium og HF ved jeg hvilket stort arbejde der fra uddannelsesinstitutionerne lægges i at være et lokomotiv og aktiv for kommunen. Af hensyn til uddannelsesinstitutionerne men først og fremmest for elevernes skyld er det helt afgørende, at der snarest sikres bedre og hurtigere offentlig trafikbetjening af Campus fra alle hjørner af kommunen.

At kommunens unge skal kunne komme frem til uddannelsesstederne med offentlig trafik har langt fra haft den fornødne opmærksomhed fra politisk side, som jeg kunne tænke mig. Varde Kommune skal tænke offensivt og sikre, at også kommunens yderområder kan blive betjent tilfredsstillende med offentlig transport. Ellers kan vi godt glemme ønsket om øget bosætning og udvikling over hele kommunen.