Forside
Mine holdninger
Hvem er jeg?
Derfor konservativ
Artikler og læserbreve
Pressemeddelelser
Links
Kontakt
   
Kommunalvalg 2009
Regionsrådsvalg 2009
Tilbage...

Forside   Kontakt

Uddannelse til alle og adgang hertil

Varde Kommune skal sikre så mange uddannelsesmuligheder som muligt indenfor kommunegrænsen. Beliggende som nabo til uddannelsesbyen Esbjerg med de videregående uddannelser, er det særligt vigtigt, at initiativ og udbygning på uddannelsesområdet ikke kun sker i Esbjerg. Varde Kommune bør kunne holde på sine unge bopælsmæssigt under og efter uddannelsen, og derfor er det afgørende, at der også er gode uddannelsesinstitutioner i selve kommunen.

Uddannelsesinstitutionerne er derudover gode arbejdspladser i kommunen, som kan tiltrække nye borgere. Gymnasium, handelsskole m.fl. skal derfor sikres bedst mulige forhold ligesom det skal sikres, at kommunen er aktiv med hensyn til at sikre en dækkende og god kollektiv trafikbetjening til og fra uddannelsesinstitutionerne. Det skal ikke være nødvendigt at flytte til Esbjerg for at studere og det skal heller ikke være nødvendigt at blaffe den for at komme til uddannelsesinstitutionerne i Varde by.

Etableringen af Campus er et stort skridt på vejen, men stedet skal bindes langt bedre op med en kollektiv trafikbetjening, som bevirker at unge fra hele Varde kommune ser det som det mest tiltrækkende sted at begive sig til.

En helt særlig opmærksomhed skal der rettes mod den meget stigende ungdomsarbejdsløshed og den problemstilling at færre unge i Varde kommune tager en længerevarende uddannelse end andre steder i landet. Det er en uheldig udvikling for de unge som for kommunen og det skal søges afhjulpet med alle midler.